La Acrópolis de Atenas

foto 2“Siempre consideró que Atenas era una ciudad con un pasado glorioso, madre de toda clase de artes. Esta villa ha sido aún la madre y nodriza de muchas otras antes; ha inventado unas y las ha hecho conocer la primera; ha dado fuerza, crédito y desarrollo a otras; especialmente, ha contribuido no poco al progreso y brillo de la pintura.”

Joaquín Yarza Luaces, Fuentes de la Historia de Arte I

L’acròpolis era la part alta de les ciutats gregues, situada en un turó. Tenia un valor defensiu en cas d’atac i era el centre religiós en temps de pau.foto 3
L’acròpolis d’Atenes va ser destruïda pels perses el 480 a. C. i Pèricles va impulsar-ne la reconstrucció amb la intenció que fos el símbol de la grandesa d’Atenes en el seu moment de màxim esplendor.
Constava d’un recinte que estava tancat per una muralla, amb un sol accés monumental (Propileus) que feia de porta i vestíbul alhora. Al mig de tot el conjunt hi havia l’Athena Promachos ( ‘Atena defensora’), una estàtua de bronze de la deessa amb una alçada de més de deu metres. Quedava fora de la muralla un petit temple d’ordre jònic dedicat a Athena Nike. Els dos temples principals de l’Acròpolis són el Partenó i l’Erectèon.

Gemma, Mireia, Marta, Nerea.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s