Ludwig Mies Van de Rohe

Mies Van de Rohe  va neixer el 27 de març de 1886, d’origen Alemany, es va nacionalitzar en estats units.

És un dels arquitectes més importants de l’arquitectura moderna i el máxim representant del segle XX, grácies a l’utilització en la construcció del acer i el vidre.

Va col·laborar amb Peter Behrens i Bruno Paul entre altres, posteriorment va obrir el seu propi estudi en Berlín.

Els primers anys de l’obertura, no hi va tenir molts encàrrecs, pero les seves primeres obres arquitectóniques ja mostraba un estil i una idea que es desenvoluparía durant la resta de la seva carrera.

Inicialment, es va orientar cap a l’arquitectura neoclàsica, pero després d’uns viatges, va començar a inspirarse per diversos moviments de vanguadia.

Entre els projectes no donats a terme, hi ha una gran colecció de rascacels de acer i vidre, que es va convertir en el simbol de la nova arquitectura.

A finals de la década de 1920, va realitzar dos de les seves obres més importants i representatives: El pabelló alemany, per a l’exposició Universal de Barcelona de 1929 (on també va diseñar el sillón Barcelona) i la casa Tugendhat en 1930 en República Checa. En els dos edificis utilitza una estructura de petits pilars metàlics cruciformes que donen amplitud a la planta, amb espais separats per panels de ónice, màrmol, fusta i grans vidres que ocupen tota l’altura de l’edifici.

Mies es caracteritza per les seves arquitectures sencilles, esencialistes i per els elements estructurals. La frase que destaca Mies i que el va dictar va ser “menos es más”.

Més tard va dirigir l’Escola d’Art i Disseny de la Bauhaus, un dels focus principals per l’evolució del moviment moden. En 1937 va emigrar a Chicago, on es va convertir en el mestre dels posteriors arquitectes estadounidense i va dissenyar nombrosos edificis, cosa que va fer que la majoria dels rascacels construits per tot el món segueixin parcial o totalment  els seus plantejaments.

Nerea Esteves, Mireia Estorach, Gemma Gaig

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s