Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vinci (Vinci, Toscana, 15 d’abril del 1452 – Amboise, 2 de maig del 1519) fou un artista florentí i, a la vegada, científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista,músic, poeta, filòsof i escriptor, pel que s’ha dit que era un home d’esperit universal, un humanista.

Leonardo va ser alumne del cèlebre pintor florentí Andrea del Verrocchio. Els seus primers treballs importants van ser al servei del duc Lluís Maria Sforza, a Milà. També treballà a Roma, Bolonya , Venècia i, finalment,  França, per invitació del rei Francesc I de França.

Leonardo de Vinci ha estat descrit com un arquetip del Renaixement, un geni universal amb una curiositat il·limitada, i una gran força creativa. Ha estat considerat com un dels pintors més destacats de tots els temps i potser la persona més polifacètica i talentosa en un major nombre d’àmbits diferents.

Leonardo és més conegut principalment per les seves pintures i dibuixos ( La Gioconda i L’Últim Sopar), molt cèlebres, sovint copiades i parodiades. Ara bé, com a enginyer i inventor, Leonardo desenvolupà també idees molt avançades per a l’època que vivia, des de l’helicòpter, al carro de combat, el submarí o, fins i tot, l’automòbil. Molt pocs dels seus projectes arribaren a ser construïts; ni tan sols no eren realitzables a la llum dels coneixements del seu temps, però algunes de les seves petites invencions, entraren en el món de la manufactura.porta11

Leonardo va estar treballant a Siena, Milà i Florència durant un període de grans construccions Va treballar en el Duomo de Milà i coneixia tots els invents de Brunelleschi que es van emprar en la construcció de la Cúpula de Santa Maria de les Flors. Gràcies a aquests coneixements i la seva adelantada visió, Leonardo desenvolupà 6 dissenys de ponts: el pont autoportant; el giratori, emprat acutualment en molts rius i ports per la lliure navegació de bots; el de dos plantes; el giratori de barques; el de canal; i el de banya d’or. Un d’ells, el pont de salvament es va dissenyar amb unes tècniques de construcció molt senzilles. Es pot montar i desmontar ràpidament, sense claus ni cordes: només amb encaixar diversos troncs d’arbre entre si. A pesar del seu aspecte fràgil, pot sostenir un pes considerable.

Arquitectònicament però, a part dels seus dissenys i dibuixos d’edificis i esglésies, Da Vinci tan sols pretenia donar consells pràctics sobre disseny, planificació, òptima ubicació i urbanisme, pel que bàsicament hi va fer una aportació teòrica.

NEREA, GEMMA G. I MIREIA. 1R EH-A

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s