Ctedral de Saint Sernin de Tolouse

El temple romànic fou contruït entre 1070 i el segle XVI, es un edifici coherent, ja que es va respectar el projecte inicial, molt més allà del període romànic que té com a caracteristica els murs gruixuts, reforçats per contraforts, que individualitzen cada tram de la nau, arcs de mig punt i voltes

PLANTA: La planta es de creu llatina, simetrica i regular. El temple té 5 naus amb 11 trams de 4,5 metres de llum. La nau central, precidida per nàrtex i té la coberta amb volta de canó amb arcs faixons. Les naus laterals estan formades per voltes d’aresta, que contrarresten l’empenta.

L’ampli transsepte està envoltat de naus laterals amb 4 absidioles. El creuer esta format amb una torre poligonal, el deambulatori es perimetral i finalment als peus de la planta s’observa un reforçament de l’estructura del mur, que ens fa pensar que disposava, en projecte, de façana monumetal amb probable estructura de torres de planta quadrada a la façana occidental, que no s’arriben a construir.

planta saint sernin de toulouse

EXTERIOR: La façana i murs amb aparell de maó vermell vist, té una tecnica heretada dels romans, completat amb carreus de pedra blanca en els finestrals, les portes i  les cantonades.
eclate

INTERIOR: Els pilars cruciformes enllacen amb nervis dels arcs faixons de la volta de canó de la nau central. Els arcs formers paral·lel a l’eix longitudinal. Té arcs de mig punt i a sobre dels pilars cruciformes es formen les tribunes damunt de les naus laterals, que donen a la nau central mitjançant triforis que ressegueixen el perímetre de la basílica a excepció de la capçalera, fomats per finestres dividides en dos per dobles columnes i quadrades per un arc de descàrrega.sansernintolouse

Karen, Pilar, Pau 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s