Feudalisme

La edat mitjana comença amb la caiguda del imperi romà que te conseqüències com aixecaments en les províncies, l’augment dels impostos, per tant, la moneda es devalua i els propietaris dels petits comerços van fugir al camp per dedicar-se a la agricultura.

La edat mitjana va ser una época on la societat es va caracteritzar per la gran desigualtat de classes socials, és a dir, era una societat estamental. El primer grup, el mes petit, estava constituit pel rei i la noblesa; el segon grup, el clergat que a més de les funcions religioses va tenir un paper important en la societat, i com tercer grup, els camperols que són la base de la piramide social.societat baixa edat mitjana (1)

El feudalisme, com a concepte és un sistema econòmic, polític i social de l’edat mitjana que tenia com a base la constitució del feu. Es caracteritza per les relacions de dependència personal, ja que el vassall té una protecció econòmica i social del seu senyor feudal, que pertanyia a la noblesa. El vassall a canvi treballava les terres, ajudava, aconsellava, pagava impostos i donaba  part de la collita al senyor.

L’església del feudalisme va ser la institució més sólida i millor organitzada de l’edat mitjana ja que la societat era teocentrica, és a dir, el centre de la vida era Déu. Per controlar la violenta societat medieval va crea “la treva de Déu” que prohibia tota acció bél·lica des del dimecres per la nit fins a dilluns pel matí  i també les
festes religioses com la quaresma

https://es.wikipedia.org/wiki/Feudalismo

Karen, Pilar, Pau

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s