Estructura del teatre grec

Tots els teatres grecs van ser construits a l’aire lliure.

Pel que fa a la seva estructura, podem dividir-lo en tres parts principals: orchestra, skené i koilon.

01
Orchestra. Era un espai circular de terra llisa i compacte on el cor ballava i cantava.

  • Skené. Tenia forma rectangular, allargada i estreta i estava situada darrere l’orchestra i per sobre d’aquesta en una plataforma que s’aguantava amb columnes. A la part posterior hi havia una construcció de fusta que servia de decorats i de vestidors. L’skené podia estar decorat amb estàtues i columnes on es posaven els decorats.
  • Koilon. Era la graderia on es situava el públic. Aprofitava la pendent de la muntanya i els seients eren de fusta o pedra. El koilon es dividia en sectors (anomenats “kerkís”).

Hi ha moltes teories sobre la gran acústica que tenien els teatres sigues tan perfecte, d’entre elles podem destacar la forma semi circular del koilon, l’aprofitament de la pendent de les muntanyes de manera que el vent bufés sempre en la mateixa direcció, la forma de les màscares que deien que feien com de magafon…. Però un estudi recent creu que la clau d’aquesta acústica era el material del qual estaven fetes les grades, pedra calcaria. Les files de seients d’aquest material creaven un filtre acústic que era capaç de silenciar els sons de baixa freqüència (sons dels arbres, murmuri del públic…) i reflectir els sons d’altes freqüències com les veus dels actors. La superfície corrugada dels seients feia un efecte molt semblant al que fan els panells corrugats que es col·loquen en les parets per a crear un aïllament acústic.
D’aquesta manera, el so d’ una moneda que cau en el punt central de l’orchestra es podia escoltar des de l’última fila de bancs i per altre banda, la distribució semicircular permetia una capacitat d’albergar fins a 15.000 persones.

Tot i ser una cultura molt avançada per aquella època, es creu que les raons per les quals els grecs van dissenyar els teatres amb aquesta estructura característica és pura casualitat, és a dir, no hi havia fonaments científics.

 

http://amrproducciones.blogspot.com.es/2013/04/losactores.html

https://www.google.es/search?q=teatro+griego+vestuario&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI492NeDayAIVAT4UCh0k9AG7http://www.homohominisacrares.net/sec/teatro/teatroclasicogrecia.htm

https://sites.google.com/site/elteatrogriego/

https://es.wikipedia.org/wiki/Teatro_de_la_Antigua_Greciahttps://es.wikipedia.org/wiki/Tragedia_griega

https://es.wikipedia.org/wiki/Drama_sat%C3%ADricohttps://es.wikipedia.org/wiki/Comedia_nuevahttp://www.guionesdeobrasdeteatro.com/p/teatrogriego.html

Haz clic para acceder a 16mercedes.pdf

Berta, Sita i Júlia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s