Pórtico de las Cariátides

Pórtico«El pòrtic queda constituït per sis estàtues (korai) de marbre de dones joves drapejades de 2,3 metres d’altura, les quals suporten l’entaulament, realitzades per l’escultor Cal•límac.
Al pòrtic de les cariàtides trobem la figura de sis dones mil•lenàries que subjecten el sostre del pòrtic. Es tracta de sis korai que defineixen l’estàtua femenina en funció de columna.
L’equilibri del conjunt ve propiciat pel joc de les seves cames, tres d’elles posen tot el seu pes sobre la cama dreta, lleugeret flexionada cap endavant; en canvi les altres tres, posen el seu pes sobre l’esquerra, en idèntica posició. Aquesta composició aporta harmonia i cohesió al conjunt. Vesteixen amb un esvelt (peplo) amb mantó ampli que l’envolta (vestimenta que era molt habitual en l’estil clàssic). Sobre el seu cap te una base circular en la que es situa un capitell.
Actualment s’han substituït per còpies, mentre que les originals es conserven dins el Museu de l’Acròpoli. Una de les cariàtides d’un dels angles, extreta per lord Elgin, es troba avui dia al British Museum de Londres.»

https://pavsargonauta.wordpress.com/2013/01/31/el-erection-el-portico-de-las-cariatides

http://www.mediterraneoantiguo.com/2011/12/la-pieza-las-cariatides-de-atenas-el.html

Berta, Anna, Henry.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s